Badminton – jeugd

De jeugdgroep bestaat de afgelopen jaren uit ongeveer 5-10 jongeren in de leeftijd tussen 7 en 17 jaar. Een kleine, hechte groep. Elke week wordt er getraind in sporthal de Halve Maan. In de vakanties zijn er meestal geen trainingen, dat gaat in overleg. In juli en augustus houden we vakantie om in september vol goede moed en met nieuwe energie weer te starten. De trainingen worden gegeven door Lianne Minderhoud, gediplomeerd badmintontrainer A (CIOS) en in bezit van een VOG.

De lessen bestaan uit inspelen of een warming up in spelvorm. We spelen onderlinge wedstrijdjes en werken aan de verschillende slagen en tactiek. Alles gaat spelenderwijs. Geen theorielessen en saaie oefeningen. Wel uitleg, oefenen en spelvormen.

 

Diploma’s

Sinds 2017 is er een systeem met 7 deeldiploma’s. Je kunt oefenen voor de deeldiploma 1 t/m 6 en het diploma badminton junior assistent. Diploma 1 is voor de echte beginner en diploma 6 is zeer pittig. Junior assistent word je alleen als je dat wilt en als je minimaal deeldiploma 5 hebt behaald. Een junior assistent kan helpen met de trainingen en het aanleren van de technieken en tactieken van de badminton. Wie mag werken aan welk diploma bepaalt de train(st)er. De examinering is in handen van de vereniging. Iedere leerling mag examen doen voor het voor hem of haar geschikte diploma, mits hij/zij daar ook echt klaar voor is. Er wordt per 1 of 2 leerlingen een examinator gekozen. Gaat een speler (nog) niet op voor het volgende diploma, dan kan de speler wel meewerken aan het examen als medespeler van een andere jeugdspeler.

Speciale activiteiten jeugd-badminton

Sinterklaas:

Elk jaar en kleine verrassing met een gedicht en even gezellig samen zijn. In 2016 hebben we met de ouders samen een ouder-kind training gedaan. Ongedwongen wedstrijdjes spelen met ouders en hun kind(-eren) of je vader of moeder leren hoe badminton eigenlijk gaat. Achteraf hebben we samen wat lekkers gegeten in de kantine van de Halve Maan.

Afsluiting op het strand
Aan het einde van het seizoen is het vaak al heerlijk weer en gaan we 1 of 2 keer naar het strand. We doen dan allerlei racketsporten die op het strand kunnen, zoals badminton, beachball, etc. Maar ook volleyball, lummelen, zwemmen in zee en zandkastelen bouwen. De allerlaatste training op het strand sluiten we af met een frietje bij strandpaviljoen de Piraat in Oostkapelle.

Wedstrijden

De jeugdbadmintonners spelen op dit moment geen competitie. Trainster Lianne Minderhoud: “Dit ligt deels aan het feit dat er weinig jeugdbadmintonners zijn in Walcheren en deels aan mij als trainer. Niet iedereen wil elke week wedstrijden en verplichtingen naast de training. Ik ben op zoek naar een oplossing waarbij de jeugdspelers wel af en toe wedstrijden kunnen spelen tegen andere (jeugd-) badmintonners, zonder daar vele weken aan vast te zitten. Het zou leuk zijn om enkele keren per jaar een minitoernooi te houden. In 2016 hebben we als jeugd een wisseltoernooi gehouden met de 50+-badmintongroep samen met wat recreanten van DOK, wat heel erg leuk was!”

 

Starten met badminton?

Wil je graag leren badmintonnen? Voel je welkom, we kunnen best nog wat jeugdspelers gebruiken! Je mag 3 lessen komen kennismaken en daarna besluit je of je lid wordt. Natuurlijk is het handig dit in september te doen, maar ook in de andere maanden ben je van harte welkom. Er zijn rackets om in de lessen mee te spelen, uiteraard mag je ook een eigen racket meenemen. Stuur even een mailtje als je wil komen badmintonnen! Zorg zelf voor de juiste kleding, schoenen met zolen die geschikt zijn voor in de zaal en een bidon met water.

Trainingen
Categorie Dag Tijd
Jeugd Dinsdag 18:35 – 19:35 uur
Contributie

De contributie bedraagt €70 per jaar.

Aankomende evenementen
  • Geen geplande evenementen
Menu Badminton
Nieuwsbrief
Vier maal per jaar brengen we de digitale nieuwsbrief uit met het laatste nieuws. Wilt u deze ook ontvangen? Meld u aan!