Dynamictennis bij DOK

Dynamictennis

Op 11 december 2018 is in sportdorp Oostkapelle een nieuwe sport gestart, dynamictennis.

Dynamictennis is een attractieve racketsport die elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert  in een dynamische sport. Dynamictennis is vanwege het lichte materiaal waarmee gespeeld wordt geschikt voor iedereen.

Dynamictennnis valt organisatorisch onder de sportvereniging DOK en is de eerste en enige officiële dynamictennis sportclub in Zeeland. Naast dat de leden lid zijn van DOK zijn ze ook lid van DTBN (DynamicTennis bond Nederland).

Dynamictennis wordt gespeeld iedere dinsdagmorgen van 10:15 – 11:45 in de sportzaal van De Halve Maan te Oostkapelle; we spelen in de grote sporthal met 7 velden. We spelen het gehele jaar door, ook in de vakantieperiodes.

Van begin oktober t/m eind maart wordt ook op de zaterdagmorgen van 10:00 – 11:30 gespeeld.

Dynamictennis heeft inmiddels zo’n 30 leden. Het merendeel is tussen de 55 en de 75 jaar. De bijeenkomsten starten met een warming-up en inspelen. Daarna worden er onderling wedstrijden gespeeld, veelal dubbelspel. In oktober 2019 zijn we begonnen met een laddercompetitie in het dubbelspel.

Naast het sportieve gebeuren vinden we ook het sociale aspect erg belangrijk. We zijn een keer wezen koffiedrinken in het Kaslokaal en we hebben een rondvaart gemaakt in het havengebied van de Schelde te Vlissingen. Na afloop van de sportbijeenkomsten wordt er meestal gezamenlijk koffie/thee gedronken in de Halve Maan.

Je bent van harte welkom om te komen kijken of mee te doen.
Wat je nodig hebt zijn goede racketsport- binnenschoenen en sportkleding.

Dynamictennis rackets en ballen zijn aanwezig; indien je de sport wilt blijven beoefenen kun je het racket kopen.

Een kwartier voor aanvang van de speeltijd kun je terecht in de kleedkamer.

Trainingen

Categorie Dag Tijd
Junioren Dinsdag 18:45 – 19:45 uur
Competitie, Recreanten Maandag 20:30 – 22:30 uur
50+ Vrijdag 09:30 – 11:00 uur
Dynamictennis Dinsdag 10.15 – 11.45 uur
Dynamictennis (okt – mei) Zaterdag 10.00 – 11.30 uur